Vloženo 09.11.2024
Naše škola se již pošesté zúčastnila projektu “Záložka do školy spojuje školy”. Tento rok jsme měli tu čest spolupracovat s partnerskou školou v Tepličce nad Váhom, v okrese Žilina. Během září a října žáci 1. stupně vyráběli záložky na téma Inspirující svět zvířat – Od mravence po velrybu.
Do projektu se zapojili i žáci ve školní družině. Některé děti si zkusily namalovat i obrázek na základě příběhu vytvořeného umělou inteligencí. Všichni se do tvorby pustili s velkým nadšením a vznikly záložky rozmanitých tvarů a velikostí. Žáci čtvrtého ročníku dokonce své záložky ozdobili výšivkou. Kromě záložek jsme poslali před podzimními prázdninami také upomínkové předměty, které nám poskytl Obecní úřad Chlumčany, kterému bychom chtěli poděkovat za spolupráci. Když jsme se vrátili po prázdninách do školy, čekal na nás již balíček ze Slovenska. Každá záložka byla originální a plná kreativity a žáci nevěděli, kterou si vybrat. Nakonec jsme si přečetli dopis od paní učitelky ze Slovenska a tím zakončili letošní ročník. Tento projekt je skvělou příležitostí, jak propojit školy z České republiky a ze Slovenska. Podporuje kreativitu a spolupráci mezi dětmi. Těšíme se na další ročník a nové zážitky, které nám tento projekt přinese.
Mgr. Helena Voráčková
Momentálně zde nejsou žádná sdělení.
28. 01. 2025
Přijímačky nanečisto – zájemci z 9. ročníku
30. 01. 2025
„Masopust“ – projektový den 1. stupně
12. 02. 2025
Recitační soutěž – školní kolo
16. 02. 2025 - 21. 02. 2025
Lyžařský výcvik (Železná Ruda - Alžbětín) – 7. ročník
Pondělí:
Polévka hrachová
Přírodní ryba 4,7, brambor 7, tatarka 3,10
Čaj
Úterý:
Polévka zeleninová s jáhlami 1,6,7,9
Hamburská kýta 1,6,7,9, houskový knedlík 1,3,7
Džus
Středa:
Polévka hovězí bohatá 1,6,7,9
Krůtí na houbách 1,6,7,9, kuskus 1,3
Tvaroh 7
Mléko 7
Čtvrtek:
Polévka vývar s kapáním 1,6,7,9
Čočka na kyselo, rozpek 1,3,7, vajíčko 3
Sterilovaná okurka
Čaj
Pátek:
Polévka drožďová 1,3,6,7,9
Máslový řízek 1,3,7, bramborová kaše 7,
Kompot
Džus
© 2007 - 2025 ZŠ Chlumčany, všechna práva vyhrazena.