Vloženo 22.06.2025
Školní rok uběhl jako voda a žáky devátého ročníku čekala poslední velká výzva jejich studia na základní škole. Již během podzimu si žáci zvolili téma seminární práce a svého konzultanta z řad učitelů. I přes počáteční obavy a mnohdy nízkou motivaci k práci musím říct, že se deváťáci úkolu zhostili na jedničku.
Někdo může namítat, že v době moderních technologií a umělé inteligenci nemají seminární práce smysl. Nejde ale jen o to vyhledat informace a vytvořit nějaký smysluplný text. Nejdůležitější část je tyto informace zpracovat a především své dílo srozumitelně a kultivovaně prezentovat před tříčlennou komisí. Překonat velkou trému a vystoupit z komfortní zóny. Pohotově reagovat na všetečné otázky porotců.
Toto deváťáci dokázali a za odměnu je čekala slavnostně prostřená tabule ve školní jídelně, kde si všichni dali v klidu řízek s pečenými brambory a zmrzlinu jako sladkou tečku. Nakonec si všichni převzali zasloužená ocenění a oddychli si, že překonali sami sebe a že to zvládli. Za to všem jménem celého učitelského sboru gratuluji.
Mgr. Hana Hadrbolcová, třídní učitelka 9. A
24. 06. 2025
Pohádky pro Hurvínka (Kino Káčko Dobřany) – 1. až 3. ročník
24. 06. 2025
Zahájení projektu „Kamarád“ pro příští školní rok – návštěva v MŠ Chlumčany – 8. ročník
25. 06. 2025
Školní výlet (ZOO Praha) – 9. ročník
26. 06. 2025
Rozloučení deváťáků se školou
26. 06. 2025
Vyhlášení nejlepších sportovců školního roku
27. 06. 2025
Rozdávání vysvědčení (jedna vyučovací hodina)
Pondělí:
Polévka rybí s cizrnou 2,6,7,9
Maďarský perklet 1,7, houskový knedlík 1,3,7
Čaj
Úterý:
Polévka cibulová se sýrem 1,6,7,9
Bramborové šišky se strouhankou 1,12,7
Kakao 7 OVOCE
Středa:
Polévka gulášová 1,6,7,9
Těstovinový salát s kuřecím masem 1,3,7,10
Džus
Čtvrtek:
Polévka kozí brada 1,6,7,9
Štěpánská omáčka 1,6,7,9, dušená rýže
Čaj
Pátek:
Polévka vývar s těstovinou 6,7,9
Výdej od 8:30 hodin (žáci, zaměstnanci):
Balíček: Cordon bleu v housce 1,3,7
Džus
Výdej pro cizí strávníky:
Cordon bleu, brambor 1,3,7
© 2007 - 2025 ZŠ Chlumčany, všechna práva vyhrazena.