Vloženo 11.07.2022
V závěru školního roku 2021/2022 se naše škola po dvou letech vrátila ke dvěma tradičním akcím – prezentacím závěrečných prací žáků 9. ročníku a společnému ukončení školního roku.
Deváťáci prezentovali své práce v pátek 3. 6. Téma práce je libovolné, každý žák si ho zvolí na základě svých zájmů a koníčků. Práci zpracovává v průběhu školního roku pod vedením konzultanta z řad učitelů 2. stupně. Žáci nejprve sbírají informace o zvoleném tématu a pak ve spolupráci se svými konzultanty vše sepíší a vytvoří seminární práci. V závěru školního roku pak předstoupí před několikačlennou komisi složenou z učitelů a zástupců obce a snaží se přesvědčit přítomné o tom, že vybrané téma zvládli, umí o něm pohovořit a odpovídat na kladené otázky. Akce je zakončena slavnostním obědem ve školní jídelně a vydáním osvědčení. I když se některým žákům do zpracování seminárních prací zpočátku příliš nechce, nakonec bývají všichni spokojeni a rozcházejí se s pocitem, že přesvědčili nejen členy komise, ale i sami sebe o svých schopnostech.
Poslední společná akce školy proběhla ve středu 29. 6. Všichni žáci a učitelé se sešli v tělocvičně, kde proběhlo vyhlášení nejlepších sportovců za školní rok 2021/2022 a rozloučení deváťáků se školou.
13. 12. 2023
Besedy s cestovatelem (ČR, Šumava) – 8. a 9. ročník
14. 12. 2023
Fotografování do ročenek – 9. ročník
21. 12. 2023
„Tonda, Slávka a kouzelné světlo“ (kinosál KZ Chlumčany) – 1. stupeň
Pondělí:
Polévka drůbková s bulgurem 1,6,7,9
Výpečky 1, špenát 3,7, bramborový knedlík 1,12,
čaj se sirupem, mléko 7
Úterý:
Polévka petrželová 6,7,9 JABLKO
Fazole na kyselo 6,7, okurka sterilovaná 10,
chléb 1, muffiny 1,3,7, džus
Středa:
Polévka zeleninová s kapáním 1,3,7
Kebab na špejli 1,3,7, bramborová kaše 7,
kompot, čaj s citrónem, mléko ochucené 7
Čtvrtek:
Polévka pórkový krém 1,6,7,9
Frankfurtská pečeně 7,1, rýže,
šlehaný tvaroh 7, džus
Pátek:
Polévka vločková 6,7,9,1
Rybí filé/kostky zapečené s vejci 3,4,6,7,10,
brambor 7, tatarská omáčka 3,10, čaj ovocný
© 2007 - 2023 ZŠ Chlumčany, všechna práva vyhrazena.