Základní škola Chlumčany

Sobota, 29. února 2020

Horymír

Školní jídelna

Jídelní lístek od 2. do 6. března 2020

Čísly 1 – 14 jsou označené alergeny v použitých potravinách
(alergeny viz. tabulka níže)
Vaříme dle norem školního stravování.
Denně podáváme vodu s citrónem/mátou/pomerančem.

K pití podáváme i vodu/s limetkou/pomerančem/zázvorem/citrónem.

2. 3. – 6. 3. 2020


PRÁZDNINY – NEVAŘÍME

Jídelní lístek od 9. do 13. března 2020

Čísly 1 – 14 jsou označené alergeny v použitých potravinách
(alergeny viz. tabulka níže)
Vaříme dle norem školního stravování.
Denně podáváme vodu s citrónem/mátou/pomerančem.
K pití podáváme i vodu/s limetkou/pomerančem/zázvorem/citrónem.

Pondělí:
Polévka ze zeleného hrášku 1,3,6,7,9 OVOCE
Bramborové šišky se strouhankou 1,7,12,
čaj s citrónem, mléko 7

Úterý:
Polévka australská slepičí 6,7,9,1
Krůtí kostky na houbách 1,6,7,9, rýže,
zeleninová obloha, jogurt 7, džus

Středa:
Polévka zeleninová s játrovou rýží 1,3,6,7,9
Cikánská pečeně 1,6,7,9,10, houskový knedlík 1,3,7,
čaj instantní, mléko tofé 7

Čtvrtek: Polévka česneková 6,9
Pečené kuřecí stehno 1, tarhoňa 1, zeleninový salát,
sirupová voda

Pátek:
Polévka vepřový vývar s masem a těstovinou 1,6,7,9
Smažené rybí filé 1,3,4,7, bramborová kaše 7,
kompot, čaj ovocný, kakao 1,7

Jídelní lístek od 16. do 20. března 2020

Čísly 1 – 14 jsou označené alergeny v použitých potravinách
K pití podáváme i vodu/s limetkou/pomerančem/zázvorem/citrónem.

Pondělí:
Polévka čínská polévka s rybou 1,4,6,7,9
Štěpánská pečeně 1,6,7,9, rýže, dušená zelenina,
čaj ovocný, mléko pistáciové 7,5,8

Úterý:
Polévka cibulová se sýrem 1,6,7,9
Kebab mletý na špejli 1,3,7, bramborová kaše 7,
zelí bílé/červené s křenem, čaj bylinkový

Středa:
Polévka gulášová 1,6,7,9
Těstoviny s peperonátou a masem,
zelenino-ovocný salát 7, džus

Čtvrtek:
Polévka slepičí s nudlemi 1,6,7,9
Pečené maso 6,7, špenát 1,3,7, bramborový
knedlík 7,12,1, čaj se sirupem, mléko 7

Pátek1:
Polévka zeleninová s krupičkovými noky 1,3,6,7,9
Bramborová buchta 1,3,7, salát z kysaného zelí 12,
ovoce, čaj instantní

Informace o alergenech

 

Skladba jídelníčku ve školní jídelně

Při sestavování jídelního lístku se musíme řídit vyhláškou MŠMT a dodržovat výživové dávky. To, jak je plníme, si můžete přečíst na nástěnce školní jídelny (u bývalé kanceláře) každý měsíc. Aby byl jídelníček pestrý a zdravý, mělo by se v něm objevit maso drůbeží 3 x za měsíc, ryby 2 x, hovězí / králičí / divočina 5 x, vepřové maso 4 x, bezmasá jídla / luštěniny / zeleninová jídla 4 x a sladká jídla 2 x. I přílohy k hlavnímu jídlu mají svá pravidla a také se musí střídat. Ke kompletnímu obědu patří ještě salát nebo kompot a samozřejmě polévka, pití, někdy ovoce, zelenina, moučník, tvaroh či jogurt. I když se snažíme, aby se v naší jídelně vařila chutná a zdravá jídla, ne vždy se všem zavděčíme. Naším přáním je, aby všem chutnalo a na talířích zůstalo jen málo nesnědeného jídla.

Za celý kolektiv školní jídelny vedoucí A. Miková

 
Doporučená pestrost jídelníčků
Základní informace pro rodiče a žáky

        Počet přístupů: 296089

© 2007 - 2020 ZŠ Chlumčany & FoXprofi.com