Základní škola Chlumčany

Úterý, 19. března 2019

Josef

Školní jídelna

Jídelní lístek od 18. do 22. března 2019

Čísly 1 – 14 jsou označené alergeny v použitých potravinách
(alergeny viz. tabulka níže)
Vaříme dle norem školního stravování.
K pití podáváme vodu s citrónem/limetkou/mátou/meduňkou.
K pití podáváme i vodu s citrónem/limetkou/pomerančem/zázvorem.

Pondělí:
Polévka králičí s hvězdičkami 1,6,7,9
Kuřecí plátek s mozzarellou a rajčaty 1,6,7,
brambor 7, zeleninová obloha, čaj bylinkový

Úterý:
Polévka hrachová
Frankfurtská pečeně 1,6,7,9,
houskový knedlík 1,3,7, sirupová voda

Středa:
Polévka zeleninová se svítkem 1,3,6,7,9 OVOCE
Vepřové v kapustě 1,6,7,9, brambor,
čaj s citrónem, kakao 1,7

Čtvrtek:
Polévka celerová s opékanou houskou 1,3,6,7,9
Špagety s masem a sýrem 1,6,7, červená řepa 10, mošt

Pátek:
Polévka bramborová 1,6,7,9
Fazole na kyselo 1, okurka steril. 10, chléb 1,3,7,
čaj ovocný, mléko 7

Jídelní lístek od 25. do 29. března 2019

Čísly 1 – 14 jsou označené alergeny v použitých potravinách
(alergeny viz. tabulka níže)
Vaříme dle norem školního stravování.
K pití podáváme vodu s citrónem/limetkou/mátou/meduňkou.
K pití podáváme i vodu s citrónem/limetkou/pomerančem/zázvorem.

Pondělí:
Polévka kedlubnová s rýží 6,7,9
Rajská omáčka 1, sekaná pečeně 1,3,7,
těstoviny 1, mošt

Úterý:
Polévka slepičí s krupicovými noky 1,3
Smažený řízek 1,3,7, bramborová kaše 7,
zeleninový salát, čaj s citrónem

Středa:
Polévka z kysaného zelí 1,7,12
Žemlovka s jablky a tvarohem 1,3,7,
čaj instantní, mléko 7

Čtvrtek:
Polévka pohanková s fazolí 1,6,7,9
Přírodní rybí filet 7, brambor 7, tatarská omáčka 3,7,10,
čaj se sirupem, mléko pistáciové 7,5,8

Pátek:
Polévka gulášová 1,6,7,9
Vepřové rizoto 1,6,7,9, zeleninový salát,
čaj ovocný, mléko rafaelo 7,5,8

Informace o alergenech

 

Skladba jídelníčku ve školní jídelně

Při sestavování jídelního lístku se musíme řídit vyhláškou MŠMT a dodržovat výživové dávky. To, jak je plníme, si můžete přečíst na nástěnce školní jídelny (u bývalé kanceláře) každý měsíc. Aby byl jídelníček pestrý a zdravý, mělo by se v něm objevit maso drůbeží 3 x za měsíc, ryby 2 x, hovězí / králičí / divočina 5 x, vepřové maso 4 x, bezmasá jídla / luštěniny / zeleninová jídla 4 x a sladká jídla 2 x. I přílohy k hlavnímu jídlu mají svá pravidla a také se musí střídat. Ke kompletnímu obědu patří ještě salát nebo kompot a samozřejmě polévka, pití, někdy ovoce, zelenina, moučník, tvaroh či jogurt. I když se snažíme, aby se v naší jídelně vařila chutná a zdravá jídla, ne vždy se všem zavděčíme. Naším přáním je, aby všem chutnalo a na talířích zůstalo jen málo nesnědeného jídla.

Za celý kolektiv školní jídelny vedoucí A. Miková

 
Doporučená pestrost jídelníčků

Základní informace pro rodiče

        Počet přístupů: 259700

© 2007 - 2019 ZŠ Chlumčany & FoXprofi.com